класифікація алкогольних виробів та їх коротка характеристика
класифікація алкогольних виробів та їх коротка характеристика
Класифікація лікеро-горілчаних виробів, їх характеристика. Різновиди виноградних та плодових вин. Вимоги до якості, упаковки, маркування і зберігання вин. Міцні алкогольні напої -- питний спирт, горілка, лікеро-горілчані вироби, виноградні і плодові вина і коньяки -- містять достатньо високий відсоток етилового спирту, який негативно діє на організм людини, особливо нервову систему. Наслідками такої дії є народження неповноцінних дітей, зміна психіки людини, деградація особи.
7.8. Класифікація алкогольних і безалкогольних напоїв. Алкогольними називають напої, до складу яких входить етиловий спирт. До них належать горілка, лікеро-горілчані вироби, ром, віскі, коньяки, бренді, виноградні вина і пиво. Алкогольні напої залежно від процентного вмісту етилового спирту підрозділяють на міцноалкогольні, алкогольні і слабоалкогольні напої. На ринку алкогольних напоїв України значного поширення набули горілки імпортного виробництва, такі як Фінляндія, Абсолют, Абсолют синій, Абсолют курант, Абсолют цитрон, Абсолют з перцем, Смірнофф, Амерік Роял, Білий орел, Кров сибірського тигра, Золота зірка та інші, що випускаються в Німеччині, Швеції, США, Китаї.
Класифікація лікеро-горілчаних виробів. Джин Радянський виготовляють із настою дубової стружки і ароматних спиртів ягоди ялівцю і малини, а також використовують однорічний коньячний спирт. Бальзами виготовляють із спиртових настоїв різноманітних трав з додаванням меду, цукрового сиропу, коньяку, карамелену тощо. Лікери відрізняються від інших видів лікеро-горілчаних виробів підвищеною екстрактивністю і ароматом. Залежно від вмісту цукру і спирту лікери поділяють на міцні, десертні і креми. Міцні лікери виготовляють з використанням ароматних спиртів і настоїв із ефірно-олійної сировини. Вони містять 35—45% об. спирту і 32-50 г/100 мл цукру.
Класифікація алкогольних і безалкогольних напоїв. Безалкогольні напої поєднують різноманітні по природі, смаку, сполуці й методам одержання виробу. До складу багатьох з них входять цукор, екстрактивні речовини, вуглекислота, харчові кислоти, мінеральні, барвні й ароматичні речовини. Готують їх шляхом розчинення у воді складених компонентів продукту, з насиченням або без насичення вуглекислотою. Асортименти безалкогольних напоїв надзвичайно широкий і включає різноманітні соки, сиропи, морси, екстракти, газовані напої й т.д. ♦ По зовнішньому вигляді безалкогольні напої підрозділяють на рідкі нап.
алкогольних напоїв, розглянути класифікацію алкогольних. напоїв, ознайомитись з товарознавчою характеристикою. виноградних вин. Програмна анотація. 1. Загальна характеристика алкогольних напоїв. 2. Виноградні вина. - лікеро-горілчані вироби. - вина виноградні і плодові. - міцні алкогольні напої з тривалою витримкою. -2-. Виноградні вина — це напої, одержані шляхом зброджування виноградного соку або соку з м'язгою з додаванням або без додавання спирту та інших компонентів, передбачених технологічною схемою. Виноградні вина характеризуються індивідуальним складом і відповідною харчовою та біологічною цінністю. Асортимент виноградних вин дуже широкий і його класифікують за різними ознаками.
1. Класифікація, асортимент і характеристика міцних базових алкогольних напоїв. 2. Асортимент і характеристика лікерогорілчаних виробів ( настоянок, наливок, десертних напоїв, лікерів ). • Алкогольні напої – ті, що містять етиловий спирт. До них відносяться: горілка, лікеро-горілчані вироби, ром, віскі, коньяки, виноградні і плодово-ягідні вина. • Класифікація напоїв відповідно до винної карти: • міцні напої : • горілка; • віскі; • ром; • джин; • текіла; • коньяк; • арманьяк; • кальвадос; • бренді; • лікери
Товарознавча характеристика алкогольних, слабоалкогольних та безалкогольних напоїв. одна з найважливіших задач нашого суспільства – формування фізично міцного молодого покоління, що гармонійно поєднує в собі духовне багатство і моральну чистоту. Сьогодні всі знають: алкоголь не щадить здоров'я, руйнує сім'ю, впливає на потомство, знижує продуктивність праці, нерідко робить людину правопорушником, злочинцем.
та їх класифікацію; - класифікацію слабоалкогольних та безалкогольних напоїв; - класифікацію, методи та техніку приготування змішаних напоїв; - гарнірування та правила подавання напоїв; - особливості складання винної карти, та її збалансованість з картою страв; - правила та особливості проведення дегустації вин; - вимоги до зберігання алкогольних та безалкогольних напоїв; - правила еногастрономії; - основні правила приготування, оформлення та подавання змішаних напоїв; - організацію обслуговування споживачів, та роль бармена у процесі обслуговування; - кваліфікаційні.
Незважаючи на свою шкідливість для здоров’я, алкоголь набирає швидких обертів популярності. Виробники спиртних напоїв з кожним днем ??придумують все нові і нові різновиди продукції. Раніше розважальні коктейлі виготовляли методом бродіння ягід, хмелю і т.д. На сьогоднішній день технології виробництва зробили крок вперед, і винахідливість компаній вражає і складом, і яскравістю, і градусом. У даній статті ми розглянемо легкий, середній і міцний алкогольний напій, його особливості та види. Історія появи алкогольних напоїв. Як нам вже відомо, алкоголь з’явився багато століть назад. Першими його в.
Класифікація алкогольних напоїв. Алкогольні напої, використовувані як бази. План: Горілка. Горілка - міцний алкогольний напій, що отримується змішуванням очищеного етилового спирту-ректифікату (40 - 56 % об'єму) з водою, обробленою активованим вугіллям. Перші відомості про отримання горілки в Стародавній Русі приводяться в «Вятськой літописі». У той далекий час вона використовувалася як лікувальний засіб. У XVI в. широко розповсюдилося вживання горілки як п'янкий напій. В період правління Івана Грізного її зробили предметом казенного оподаткування.
Лікеро-горілчаними виробами є міцні алкогольні напої, приготовані купажуванням ректифікованого етилового спирту, зм'якшеної води, цукру; плодово-ягідного, ефіромасличної або неароматичної рослинної сировини. Крім основної використовується допоміжна сировина — органічні кислоти, мед, ефірні масла, фарбники. Класифікація лікеро-горілчаних виробів за змістом спирту і цукру. Напої десертні. Ця група лікеро-горілчаних виробів має найнижчу спиртуозність, а по решті властивостей близька до солодких настоянок. У них добре виражені смакові властивості сировини. Асортимент десертних напоїв: Малина, Вишневий, Жовте листя, Горобиновий, Журавлина.
Класифікація міцних алкогольних напоїв, розповсюджених за кордоном, їх характеристика. ⇐ Предыдущая 34 35 36 37 383940 41 42 43 Следующая ⇒. План. Класифікація алкогольних напоїв, основ. Міцні алкогольні напої розрізняють між собою вмістом спирту, цукру і деякими особливостями виробництва. В цілому алкогольні основи по вмісту сирту поділяють на міцноалкогольні (від 25% об і вище), середньо міцності (9-2-% об), слабоалкогольні (до 9% об). До алкогольних напоїв відносять: Ø спирт; Ø горілку; Ø лікеро-горілчані вироби: 1. настоянки, бальзами, наливки; 2. Лікери, пупрші, напої, десертні, аперитиви; Ø ром; Ø віскі
Класифікація, характеристика асортименту. Вимоги до якості, умови зберігання. • 7. М‘ясні консерви. Класифікація, характеристика груп споживних властивостей. • 18. Види забійних тварин. Фактори, які впливають на споживчі властивості м'яса. + Міцні алкогольні напої — питний спирт, горілка, лікеро-горілчані вироби, виноградні вина і коньяки містять достатньо високий відсоток етилового спирту, який негативно діє на організм людини, особливо нервову систему. Наслідками такої дії є народження неповноцінних дітей, зміна психіки людини, деградація особи. Проте населення недостатньо обізнано про шкоду алкоголю.
Коктейлів та їх характеристика». Розробила: майстер виробничого навчання II категорії, викладач професійного навчання I категорії. 2020. Тема уроку №5: «Класифікація алкогольних напоїв за вмістом спирту, цукру. Джин. Ром». Дайте коротку характеристику кожному методу приготування коктейлів.
Класифікація коктейлів за смаковими якостями (кисло-солодко). Дуже тонка класифікація, тому рідко де можна побачити. Я використовую на блозі найчастіше перший вид класифікації, але все ж корисно знати й таке: Дейзі (Daisy) - Short drink, який складається з одного спиртного напою, лимонного соку, цукру і сиропу «Гренадін». Ці коктейлі сприяють травленню, тому їх подають після їжі. Це велика група різних коктейлів, що відрізняються смаком.… Коктейлі сауер.
Класифікація і характеристика барів. Донецьк. УДК 640.443(075.8). Характеристика різних барів. Все розмаїття барів досить велике й кожний з них має свою ізюминку й специфіку. Найбільш розповсюдженими є наступні . Асортимент продукції може бути дуже широкий - від безалкогольних до міцно алкогольних змішаних напоїв, закуски, десерти, кондитерські вироби й т.ін. (за узгодженням із керівництвом певної установи чи на замовлення). Казино-бар організується в приміщенні відповідного ігрового закладу. Споживачам пропонується середній асортимент напоїв.
Метою цієї курсової роботи є: - визначити особливості сировини та технологію виробництва слабоалкогольних напоїв; - визначити шляхи удосконалення асортименту слабоалкогольних напоїв; - визначити особливості зберігання і транспортування слабоалкогольних виробів; - дати оцінку якості слабо алкогольних напоїв за органолептичними показниками; - дати оцінку якості слабо алкогольних напоїв за фізико-хімічними показниками; - визначити структуру асортименту слабо алкогольних виробів в магазині „АТБ” міста Полтави.
Алкогольні напої слід розрізняти, перш за все, за сировиною, з якого він виготовлений. Є більш складна і розгорнута класифікація алкогольних напоїв за вихідної сировини, витримці, методів виробництва і походженням. Міцні алкогольні напоїв поділяються на: "чисті" спирти (без ароматичних добавок) з винограду, фруктів, зернових, цукрового очерету й соку агави; ароматизовані дистиляти з різної сировини (зернові, виноградні, чорна патока) - в першу чергу це джин, аніс і Аквавіт
Класифікація та асортимент коньяків. ⇐ Предыдущая 55 56 57 58 596061 62 63 64 Следующая ⇒. Залежно від термінів витримування, а відповідно і якості, коньяки поділяють на ординарні, марочні і колекційні. До ординарних належать коньяки, які готують із коньячних спиртів, витриманих від 3 до 5 років. Їх випускають три-, чотири- і п'ятизірковими з відповідним терміном витримування та вмістом спирту 40, 41 і 42% об. Деяку інформацію про витримку коньячних виробів дає ріст концентрації летких кислот, особливо оцтової. За її вмістом можна визначити більш старий коньяк. У визначенні віку коньяку важливим є встановлення, зокрема, вмісту бузкового альдегіду.
Коментарі
Дописати коментар